Deep storage is een nieuwe manier van data opslag
Onze data groeit explosief. Object en tape storage maakt data bewaarbaar

 

Organisaties/ bedrijven worden steeds meer data gedreven en hebben de behoefte om inzicht te krijgen in hun verzamelde bedrijfsdata. Dezelfde organisaties zien steeds meer het nut van big data en wat daarmee gedaan kan worden. Het maakt ook niet meer uit in welke sector data verzamelt wordt want men wordt overal eenzelfde data groei gewaar. Alles en iedereen digitaliseert.

Healthcare Research en patiënten data in de gezondheidszorg, Retail omgevingen vereeuwigen de koop-bewegingen van haar clientèle, Broadcast en filmindustrie zien met collega`s uit de beveiligings-sectoren content met de dag verdubbelen.

Primairy storage wordt als bewaar-tool onbetaalbaar. De CO2-uitstoot van datacenters in Nederland dreigt jaarlijks te verdubbelen en indien deze kostbare storage volloopt wordt uiteindelijk het denkvermogen behoorlijk beperkt.

Combineer Active archive met Deep archive.

Er moest een andere vernieuwende bewaartool voor deze dat gevonden worden en deze heet Deep storage en komt neer op een zuivere archivering van een primairy storage omgeving. Kort en goed: alle data die belangrijk is maar wellicht niet omgeving kritisch en niet regelmatig geraadpleegd wordt kan naar een  lagere  meer kostenefficiënte storage laag.

 

Deep storage is een nieuwe manier van data opslag die geholpen door een dedicated layer van storage software goedkoop en vooral vindbaar duurzaam opgeslagen wordt. Het geheel wordt door metadata vindbaar gemaakt en veelal op open structuren voor platform gebruikers bereikbaar gemaakt.

Als technisch platform wordt Object storage en tape storage in combinatie gebruikt. Natuurlijk is het zo dat beide omgevingen ook zonder elkaar ingezet kunnen worden zoals een gebruiker wenst, kern blijft dat een en ander vendor lock vrij gebruikt kan worden.

Binnen de huidige ICT aanbieders kunnen de meeste vendoren combinaties van deep archive elementen aanbieden hetgeen ook probleemloos gebruikt kan worden. Schaalbaarheid is in ieder geval een vereiste. Het einde van data verzameling en digitalisering is nog lang niet in zicht.

Data archiverings platforms houden rekening met de afkomst van data. Broadcasters en filmomgevingen met Codecs, Avid, 4K en 8K . Deze over het algemeen creatieve data producenten willen vaak een pre-view zien van opgeslagen data bestanden. Onze archiverings-tools bieden deze mogelijkheid. Een en ander geeft aan dat dus ook de hardware producenten veel fiducie hebben in het software platform. (Oracle, HP, Quantum, IBM, NEC,DDP, Spectra Logic, EMAM, Sonnet, AJA, CatDV, Overland, Canto, enz.

De meest gebruikte archive producten kan men ondermeer gebruiken voor het maken van: back-up naar hard disk en/of LTO tape storage, Tape drive en tape tape libraries.

Mac OS X of Windows backups maken van desktops en labtops. Archiveren van Final Cut Pro X.

Bestanden distribueren en repliceren tussen servers zelfs van verschillende platforms. Bijvoorbeeld in een remote backup opstelling.

Laat u zelf voorlichten over de mogelijkheden,een combinatie van Flash, S3, Cloud en Tape storage technologieën maken een nieuw soort storage mogelijk. Active Archive.

Software defined storage vendors: Nodeum, Strongbox, Stronglink. Deep archive en backup : Archiware.

Onze data groeit explosief,
Getagd op: